Gizlilik ve Çerez Politikası

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası ile “DeneyenlerBilir.com” a aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere yer verileceği gibi, “DeneyenlerBilir.com” web sitesi ziyaretçilerine, çerez politikası ve politikanın nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirme yapılacaktır. Web sitesinde yer alan çerez kullanım uyarısının kapatılması ya da web sitesi kullanımına devam edilmesi halinde çerezlere onay verildiği kabul edilir. Çerez kullanımını onaylamıyorsanız web sitesine devam etmemenizi ya da tarayıcınızdan çerez tercihlerinizi değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 10.mddede belirtilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilebilmesi için aşağıdaki sunulan açıklamaları dikkatle okumanızı rica ederiz.

Kişisel verileri toplamamızın yasal dayanağı; başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun ve 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği olup 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda ise, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak, kaydedilmesi, ele geçirilmesi, yayılması ve saklama sürelerinin dolmasına rağmen sistem içerisinde silinmesi, yok edilmesi ya da anonim hale getirilmemesi halinde, cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Kişisel verilerin toplanmasında kullanılan yöntemler;

Kişisel veriler, açık rızalar ve mevzuat hükümleri uyarınca “deneyenlerbilir.com” tarafından işlenmektedir. Kullanıcı adı, telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, IBAN bilgisi gibi kullanıcıyı doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel veriler olup, hizmetlerimizi kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemizi kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.

“DeneyenlerBilir.com” web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine imkân tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır. Ziyaretçilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgileriniz toplanacak, işlenecek, üçüncü kişilerle paylaşılacak ve güvenli olarak saklanacaktır.

“DeneyenlerBilir.com” çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. Size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

“DeneyenlerBilir.com” çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

“DeneyenlerBilir.com” oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

“DeneyenlerBilir.com”, internet sayfasını kullanan kullanıcıların istatistiksel bilgileri ve yaptığı işlemler sistem tarafından kayıt altında tutulur. Kullanıcı, sistem kayıtlarındaki hareketlerinden sorumludur. Web sitesinde sunulan hizmetlerden yararlananlar bütün bu şartları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. “DeneyenlerBilir.com” Gizlilik Politikası hükümlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar. Güncel Gizlilik Politikası, Kullanıcıya herhangi bir yöntemle sunulduğu tarihte yürürlük kazanır.

İnternet Sitesi Çerezleri aşağıdaki amaçlarla da kullanılmaktadır.

“DeneyenlerBilir.com” Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere iki tür çerez kullanmaktadır. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin “kullanım ömürlerine” bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

-“DeneyenlerBilir.com” çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

-“DeneyenlerBilir.com”web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

-“DeneyenlerBilir.com” web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

– “DeneyenlerBilir.com” ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome

:

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

:

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

:

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

:

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

:

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz.

(https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. 

”DeneyenlerBilir.com” un kişisel verileri kullanım  amaçları;

“DeneyenlerBilir.com”, mevzuatın izin verdiği durumlarda amacına uygun olarak ve ölçülü bir şekilde kişisel bilgilerinizi işleyebilecek, kaydedebilecek, güvenli bir biçimde saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecektir.

“DeneyenlerBilir.com”da kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

·       Web sitesi üzerinden videolara yorum eklemek,

·       Mail göndermek,

·       SMS göndermek,

·       Arama yaparak iletişime geçmek,

·       İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

·       Elektronik (internet/mobil vs.) veya kâğıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,

·       Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,

·       Müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

·       Müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

·       Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

·       Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikâyet ve önerilerini değerlendirebilmek,

·       Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

 “DeneyenlerBilir.com” olarak kişisel verilerinizi nasıl koruyoruz?

“DeneyenlerBilir.com” ile paylaşılan kişisel veriler, ” DeneyenlerBilir.com” gözetimi ve kontrolü altındadır. “DeneyenlerBilir.com”, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

 “DeneyenlerBilir.com” kişisel verilerinizi; Sizlerin izin ve muvafakati çerçevesinde ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır. Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden ”DeneyenlerBilir.com” sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz  ”DeneyenlerBilir.com” un sahip ve hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi kuruluşlarla, Bankalar arası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçindeki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

6698 sayılı Kanun uyarınca kişisel verilerinizin;

1.     İşlenip işlenmediğini öğrenme,

2.     İşlenmişse bilgi talep etme,

3.     İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

4.     Yurt içinde aktarıldığı 3. kişileri bilme,

5.     Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

6.     6698 sayılı Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

7.     Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

8.     Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

9.     6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişiklik olduğu taktirde; ”DeneyenlerBilir.com” tarafından 6698 sayılı Kanunun 4.maddesi gereği; işbu kayıtlar güncellenir; Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

Bu kapsamda ”DeneyenlerBilir.com” un yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin ”DeneyenlerBilir.com” ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

Kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için info@deneyenlerbilir.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.